Pikata Chicken Recipe with Cassetta extra vergine olive oil.

 

لبنه؛ ماست چکيده لبناني
مواد لازم
 – ماست دست‌کم يک کيلوگرم
 – نمک، زيره، کنجد، فلفل سياه تازه ساييده (دلخواه و سليقه‌اي)
 – سبزي‌هاي خشک يا تازه: نعنا، ريحان (بر اساس سليقه)
–  سبزي زعتر (دلبخواه)
–  روغن زيتون بکر يک پيمانه

طرز تهيه
۱- ماست را در کيسه يا پارچه مي‌ريزيم تا از آن ماست چکيده درست کنيم. بايد دست‌کم نصف روز آويزان باشد تا آب ماست گرفته شود و بعد از آن کيسه يا دستمال را طوري در سبد يا صافي مي‌گذاريم که بتوانيم در زماني ۲تا۴ ساعته در يخچال، روي آن هر چه جسم سنگين بالاي دو کيلويي داريم، بگذاريم. ماست چکيده در دستمال يا کيسه بايد به شدت خشک شود. حالا شما فکر مي‌کنيد خشک نشود بهتر است ولي بعد که مي‌خواهيد از آن توپ‌هاي کوچک درست کنيد، بيچاره مي‌شويد .


۲-  سه تا چهار ساعت بعد از اينکه جسم‌هاي سنگين خانه، کارشان را کردند ماست را از کيسه در مي‌آوريم و هر کدام از سبزي‌هايي را که دوست داريم يا در خانه هست، در ماست بي‌آب حاصل‌شده مي‌ريزيم و با هم مي‌زنيم .


۳- از مواد به اندازه يک گردو برمي‌ٔداريم. آنقدر بايد بي‌آب شده باشد که کف دست قِل بخورد و تبديل به يک گلوله نرم پنيري شود .


۴- در بعضي از انواع عربي‌ لبنه، اين توپ‌هاي پنيري-ماستي را در کنجد، زعتر، زيره و … مي غلتانند. اينطوري توپ‌هاي لبنه رنگارنگ با مزه‌هاي مختلف درست مي‌شود. البته که نوع ساده و سفيدش هم پرطرفدار است .


۵- گر قصد خوردن اين پيش‌غذا يا صبحانه را همين حالا داريم بايد آنها را در ظرفي بگذاريم و رويشان روغن زيتون (به ميزاني که دوست داريم) بريزيم تا در مقدار انبوهي روغن ناب شناور شوند. اگر هم آدم‌هاي صبورتري هستيم مي‌توانيم يک شيشه کوچک دردار پاکيزه را پر از روغن زيتون کرده و اين توپ‌هاي نرم را در آن بريزيم و در يخچال نگهداريم. اينطوري بايد دو هفته تا رسيدن لبنه صبر کنيم .


۶- لبنه به صورت غيرتوپي هم سرو و خورده مي‌شود. کافي است ماست چکيده خشکيده را در ظرفي بريزيم. وسطش را گود کنيم و مثل يک چاله پر از روغن زيتون شود و رويش سبزي خردشده تازه معطر و ادويه مورد علاقه‌مان را بزنيم(کاسه وسط در عکس بالا). چيزي شبيه ديپ يا سس که هم در ساندويچ غوغاسالار است و هم به شکل مزه با هويج و سبزي و زيتون آدم را بيچاره مي‌کند .

 

منبع: